jueves, 16 de diciembre de 2010

L'ENEMIC"La vida del perico que viu a Catalunya no és fàcil. Normalment estem en minoria allà on anem. Quan algú se n'assabenta que davant té un perico li canvia automàticament la cara. Un intrús. Un apestat. Un que no està bé. No es pot ser perfecte, diuen. Però per què ho ets? Cares de fàstic, de sorpresa, d'admiració pel fet de tenir davant un ésser estrany, més propi d'estar tancat en un zoològic o un museu que de campar en llibertat pels pobles i vil•les de Catalunya. Un feixista. Un mal català. Ep! Aquest és perico! Parla i no es pixa a sobre, tu!

Sou l'anti-futbol. Només sabeu fotre patades. No us agenolleu quan Guardiola parla. Els de la vostra cantera són tots uns quillos. Sou quatre gats. Al vostre camp només hi ha banderes d'Espanya. El "berberetxu" aquest és un pagès. A veure quin dia el Pochettino aquest es treu el xandall. Els vostres davanters són uns piscinerus. Sou un equip de l'àrea metropolitana. A TV3 encara parlen massa de vosaltres. Aneu a lesionar els jugadors del nostre equip. No sabeu jugar a futbol. Segur que intentareu parar el nostre joc amb faltes. Repartiran escopinyes entre els socis durant el descans? No sou demòcrates perquè no deixeu entrar espectadors del nostre equip al vostre estadi. No sou de Barcelona. Sembla mentida que Tamudo no parlés mai català. De la Peña sempre serà culer. En Luis Garcia aquest és retrassat. Sou tots merengues, sempre voleu que el Madrid guanyi. Us en fotrem cinc, sempre que ens deixeu jugar el nostre joc, clar. I el teu fill també és perico? Pobret, però perquè li fas això? No sé com la teva dona t'ho permet. I pagues per veure l'Espanyol? És molt normal que els polítics es vulguin fotografiar amb la nostra samarreta.

Els nostres jugadors són molt bones persones. La motivació dels vostres jugadors va més enllà de l'estricament esportiu. El derbi de l'any passat va ser una "encerrona". Segur que utilitzareu les vostres armes per desestabilitzar els nostres jugadors. Jugueu al límit del reglament. Contra nosaltres sempre jugueu més motivats. Aneu quarts però l'equip més fort al que heu guanyat és el Racing. No sou catalans.

Dissabte és el dia que el seu menyspreu es converteix en infern, que la seva prepotència continuada ens dona més forces per cridar. I seguiran escandalitzant-se perquè els diem enemics, però ens seguiran trepitjant com si fos normal. Dissabte és el dia que Catalunya és més que un club."


Artículo de Oscar Julià

1 comentario:

budiladen dijo...

plas plas plas
como diría aquel totalmente de acuerdo José María jajajaja
el sábado leña al mono que es de goma
FORZA MAGICO ESPANYOL
somos los mejoreeeeeeees